четвер, 25 грудня 2014 р.

Як пройти до бібліотеки о другій годині ночі?




Із бібліотеки-філії №5, що знаходиться в районі Кущівки, викрали оргтехніку на суму понад 12 тисяч гривень. Злочинці проникли в бібліотеку вночі і винесли всі комп’ютери, залишивши понад дві тисячі читачів без можливості користуватися Інтернетом.
Склалося враження, що зловмисники точно знали, де і що брати. Тому у бібліотекарів з’явилася думка, що це може бути хтось із відвідувачів книгозбірні. Таку ж версію підтримують і правоохоронці. На жаль, по гарячих слідах правопорушники не були знайдені.

До речі, бібліотека на Кущівці – єдиний осередок культури в мікрорайоні. Тут створено народознавчий міні - музей «Кущівські знахідки». Захоплення краєзнавчими розвідками вилилося у створення краєзнавчо-пошукового клубу «Кущівські дослідники», який вивчає історію мікрорайону. Найактивніші члени клубу – молодь.
Люди, які раніше були пасивними користувачами, вирішили приєднатися до акції бібліотеки  та взяли участь у конкурсі «Старовинне передмістя Єлисаветграду - Кущівка: а що ти можеш розповісти про своїх предків?». Конкурс продовжується, попереду ще багато знахідок, відкриттів. Якраз зараз йшло активне опрацювання  отриманих матеріалів.
Вже 3 роки користувачі бібліотеки отримують послуги мережі Інтернет, а  бібліотекарі впроваджують сучасні інформаційні технології та запроваджують інформаційно-бібліотечні інновації, які забезпечують доступ читачів до мережі високоякісних баз даних. Були впроваджені нові бібліотечні послуги, такі як оn-line  правові консультації; допомога  школярам та студентам у виконанні домашніх завдань; ознайомлення з новинами свого регіону, країни, світу тощо.
Декілька років працює в стінах бібліотеки Вища Народна школа,  яку відвідують користувачі літнього віку. Бібліотекарі навчають їх основам комп’ютерної грамотності.
І ось такий прикрий випадок.    Відновити вкрадене в умовах сьогодення – непосильне завдання для бібліотек. Крім того, потрібно поновлювати і бази даних, викрадені разом з процесорами, а на це потрібен не тільки час, а й душевні сили. Хто зможе компенсувати моральні збитки, отримані бібліотекарями?
Сподіваємося на активну роботу правоохоронних органів та небайдужих людей! Не залишайтесь байдужими, допоможіть знайти злодіїв!

Автор тексту - Лариса Залевська 

Ви читаєте блог Кіровоградської міської централізованої бібліотечної системи

Немає коментарів:

Дописати коментар