понеділок, 15 лютого 2016 р.

Конкурс соціального плакату



У бібліотеці-філії №5 Кіровоградської МЦБС стартувало відкриття експозиції кращих робіт конкурсу дитячого плакату (малюнку), присвяченого пам’яті Героїв Небесної Сотні «Хай не згасає пам’ять про героїв».
 Проведення проекту ініційовано з метою вшанування подвигу загиблих учасників акції протесту на Євромайдані у грудні 2013 – лютому 2014 року. Читачі бібліотеки, учні загальноосвітньої школи №30 за допомогою пензлів та фарб передали свої враження від подій у Києві. Їх роботи розповідають про загиблих героїв, про захисників Майдану, що пройшли через втрати, вогонь і смерть. На плакаті учнів 5-го класу «Хай не згасає пам’ять про Героїв» автори Рожко Аліна і Тонконог Олена написали вірш:
«Матуся рідно, я не повернуся,
Ніколи вже до тебе не прийду.
І з нареченою я не вклонюся,
А з кулею у серці в землю я піду…»
 До участі у проекті подано 19 творчих робіт, які зараз експонуються у дитячому відділі бібліотеки. Тема палаючих автомобільних покришок простежується в багатьох малюнках. Вони стали одним із символів революції. На малюнку Даринки Бехало «Захисник вільної України» зі скатів зроблена захисна барикада та відчувається тривожна атмосфера Майдану.
На плакаті семикласників «Герої навіки» в небо підіймається зграя птахів. Їх багато, їх — сотня. Небесна сотня, яка підіймається у блакить.
«Небесна Сотня закрила нас…» — так називається робота учнів 6 класу (автори Адріященко Карина і Бикова Катя). На жовто-блакитному фоні вони намалювали силуети загиблих Героїв, відомих усій країні, таких як Сергій Нігоян. Їх імена будуть пам’ятати ті, заради кого вони загинули. Нігоян, Жизнєвський, Вербицький — їх знає кожний, тому що вони стали першими жертвами війни українського народу з деспотичним режимом. На жаль усіх Героїв Небесної Сотні не кожен назве поіменно. Надто багато їх… Надто багато, щоб запам’ятати поіменно. Надто багато, щоб забути їх подвиг…
Запрошуємо переглянути експозицію.
Адреса бібліотеки: місто Кіровоград, вул. Водоп'янова, 60.
Автори тексту та фото - працівники бібліотеки-філії № 5 

Ви читаєте блог Кіровоградської міської централізованої бібліотечної системи

Немає коментарів:

Дописати коментар