пʼятницю, 16 березня 2018 р.

Тиждень дитячого читання




15 березня розпочався тиждень дитячого читання в бібліотеці-філії №15. Це час активного спілкування дітей між собою, традиційні та інноваційні заходи популяризації дитячої книги. Адже  серед безлічі книжок - давніх та сучасних, серйозних та веселих - найкращі написані для дітей. Переглядаючи на абонементі літературну експозицію «Ми діти європейської родини»,бібліотекар Кулик О.С. разом з дітьми мандрувала по сторінках творів дитячих письменників Європи.

А в читальній залі діти знайомились з творчістю найвідомішого сучасного українського письменника та казкаря – Всеволода Нестайка. Своїми веселими, дотепними, мудрими казками й повістями автор радує, веселить і повчає. Діти переглянули фільм «Сонячний класик», відповідали на питання вікторини за творами письменника.
Цей день подарував всім присутнім гарні враження, чудовий настрій та зустріч з найкращими книгами.
 *  *  *
Читайфест  «Дитяча книга в тренді» зібрав  у  Центральній бібліотеці для дітей  усіх закоханих у читання. Діти поспішали цього дня  до книгозбірні зі своїми улюбленими книгами, щоб розповісти про них друзям. А всі разом визначали книг-рекордсменів.  У дітей молодшого шкільного віку  титул «Найулюбленіша у дівчаток» здобула книга К. Кузякіна «Кожен може стати принцесою».  А «Арфа для павучка» Лесі Мовчун здобула титул «Найпопулярніша у хлопчиків».
Визначилися з номінаціями  і читачі середнього шкільного віку. Книга Марії Сердюк «Коко Шанель» здобула у дівчат титул «Найстильніша».  Незмінний лідер у хлопців  – «Тореадори з Васюківки»  Всеволода Нестайко. Вона здобула  титул «Найзахоплююча».

Фестиваль супроводжувався показом  ілюстрацій  відомих художників до найулюбленіших дитячих творів.  А   літературні  перегони  і вікторини  продемонстрували, що сьогодні  в бібліотеці дійсно зібралися шанувальники книги та читання.
В український вінок весняних свят гарно вплітається свято – тиждень дитячого читання, прикрашене особливим колоритом – дитячими дзвінкими голосами, сміхом, гумором та книгами.
Традиційно такий тиждень пройшов у філії №18 – у бібліотеці відбулись різноманітні заходи, спрямовані на залучення підростаючого покоління до читання,  прищеплення дітям уміння самостійно працювати з книгою, аналізувати, робити висновки з прочитаного, виховання любові та поваги до книги.

Завідуюча Віра Володимирівна проводила для дітей екскурсії по бібліотеці, розповідала, як правильно користуватися книгами. Окрім того, розповідала малим читачам про історію появи і розвитку книги.
Бібліотекар Тетяна Іванівна  захоплювала дітей різноманітними конкурсами та вікторинами за сюжетами дитячих книжок.
Кожен учасник отримував рекомендаційний список «Читати модно!», який оригінально склала бібліотекар Алла Вікторівна.
Не залишили байдужими жодного читача книжково-ілюстративні виставки «Книжкові новини для кожної дитини», « Дитячий книжковий світ», «Сучасні автори, сучасним дітям».
Цей тиждень став надзвичайно яскравим і неймовірно захоплюючим. Він приніс дітям багато позитивних вражень, додав знань, а бібліотеці – нових користувачів!

Немає коментарів:

Дописати коментар