середу, 26 липня 2017 р.

Мобільна виставка «Мрій! Читай! Мандруй!»



У Центральній міській бібліотеці міста Копивницький в рамках проекту «Displaу – кросинг» з метою популяризації бібліотечно-інформаційної роботи, художньої, науково-популярної літератури про подорожі, туризм, рідний край оформлена виставка-подорож «Мрій! Читай! Мандруй!». 

Виставка має три розділи, кожен з яких крім літератури, містить багато  цікавих елементів декору. Наприклад, веселі пірати, закохані, які подорожують на повітряній кулі, річечка, що витікає прямо з банки!

У першому розділі "Бібліотечні мандри з героями книг» представлені найбільш яскраві книги про подорожі.
Наступний розділ  «Рідний край у бібліотечних туристичних маршрутах" містить  туристичні видання про Україну, кіровоградський край, наше місто.
Карта нашої області знайомить з унікальними місцями, які є  на Кіровоградщині. 

Наше місто  теж може похвалитися багатьма історичними й архітектурними пам’ятками. І деякі з них є по-справжньому унікальними, як земляна фортеця, збудована 1754 року, яка вважається унікальною пам'яткою фортифікаційної архітектури  на території України.
В Єлисаветграді (зараз – Кропивницький) 1882 року було створено перший в Україні професійний український театр.
Саме Кропивницький  може похвалитись найбільшою в Україні кількістю об’єктів так званого цегляного модерну.

«Спогади та враження» - таку назву має третій розділ виставки. Тут розміщені сувеніри, фотоальбоми, пам’ятні дрібнички, які були люб’язно надані читачами і працівниками нашої бібліотеки, які люблять подорожувати і отримувати незабутні враження від подорожей світом. Саме цими враженнями, втіленими у листівки, фотографії та сувеніри, вони і поділилися на нашій чудовій виставці.

Виставка популяризує мандри – як рідним краєм, так і за кордон, читання, що тісно пов`язане з темою та мрії – адже без них ніяк! А з ними – будь-яка подорож (що стає втіленням мрій!) буде яскравою та динамічною. Саме тому виставка називається «Мрій! Читай! Мандруй!»
Автори тексту – Ельвіра Малюк та Ірина Хоменко

Немає коментарів:

Дописати коментар